Aktuella kurser

kursbild1

 

 

Välkommen på kurs i:

V Ä V N I N G – utan vävstolar

med Winnie Poulsen

6 – 7 oktober 2018

Om man ska väva provlappar på en kurs, behöver man en vecka.

Om man vill tala om det, som skulle ta en vecka att göra, behöver man bara ett veckoslut. Så vi vill i år göra en kurs i vävning med mjuka tyger.

 

MJUKA TYGER

Det finns så många sät, att et tyg kan vara mjukt.

Kanske är garnet i sig själva mjukt, eller bindingen är lös, eller bindingen har långa flotteringar, eller garnet är så tunt, att det även i en fast binding ger et mjukt tyg.

Vi ska över helgen var isär få gjort et mönster till et mjukt tyg, och det får gärne vara ut ifrån egne garner, som brings med.

 

Winnie Poulsen

Den 6-7 oktober kommer Winnie Poulsen från Danmark att ha en helgkurs i Slöjdvillan i Stora Åby Ödeshög med 12-15 deltagare.

Lördag kl 10-16.30 och söndag kl 09.00-15.00.

Vi erbjuder en fabriksvisning på lördagseftermiddagen.

Logi i flerbäddsrum med duxsängar i spinneriets kursgård Slöjdvillan. www.slojdvillan.se. Frukost, fika och lunch under kursdagarna. På lördagskvällen serveras middag/buffé i Slöjdvillan.

Egna lakan och handdukar medtages

 

Du är välkommen att komma redan på fredagskvällen, meddela mig en ungefärlig tid.

Kursen börjar kl 10.00 på lördagen och fikat står dukat från kl 09.30.

Om du åker kollektivt finns det en bussförbindelse från Mjölby resecentrum till hållplats Stora Åby kyrka.

 

För frågor och anmälan, mejla till info@ullspinneriet.se

 

 

 

 

Välkommen på kurs i

NORDISKA MÖNSTER med Johanna Wallin

13-14 oktober 2018

Lördag kl. 10 – 16.30, söndag kl. 9.00 – 15.00

 

Mönsterstickning med vantar som bas

 Vantar finns av många slag, de som passar att hugga ved i och de som passar till finpromenaden. Fingervantar, tumvantar, torgvantar och i olika storlekar, med olika sorters tummar och muddar och mönster. Kort sagt det finns vantar som passar alla och gemensamt för dem är att de är ju så roliga att göra och en lycka att bära.

Häng med på en kurs där vi pratar om alla detaljer som gör ett par vantar just så som man vill ha dem, hur man undviker två vänstervantar och hur man dekorerar dem. Vi passar även på att avdramatisera det där med fingervantar och hur man får till dem. Hur man stickar fingrarna utan att trassla till det och utan att få glipor mellan fingrarna (och hur man gör om man ändå får det). Hur räknar man ut fingrarnas maskor så att de stämmer med mönstret och det här med mönsterpassning på fingrarna och hur man undviker upptäckten av att lillfinger och tumme sitter på samma sida!

Kursen kommer även att handla om tekniker för mönsterstickning men det går lika bra att sticka vantar enfärgare som att bara hänge sig åt mönsterstickningen.

Mycket inspirationsplagg och så Östergötlands ullspinneris vackra garner kommer att finnas på plats. Kursdokumentation och grundmönster på vantar samt provlappsmaterial finns även på plats. Vill man påbörja ett projekt så ta med eget garn eller ta en tur till butiken.

Johanna Wallin

 

Medtag:

  • stickor
  • sax och nålar och om ev favorittillbehör
  • rutpapper och penna

Den 13-14 oktober 2018 kommer Johanna Wallin att ha en kurs i mönsterstickning på Östergötlands Ullspinneris kursgård Slöjdvillan vid Stora Åby kyrka. www.slojdvillan.se.

 

Lördag kl 10-16.30 och söndag 09.00-15.00.

 

Logi i flerbäddsrum med duxsängar i spinneriets kursgård Slöjdvillan. Frukost, fika och lunch under kursdagarna. På lördagskvällen serveras middag/buffé.

Egna lakan och handdukar medtages.

 

Vi erbjuder en fabriksvisning på spinneriet på lördagseftermiddagen.

 

Du är välkommen att komma redan på fredagskvällen. Meddela mig en ungefärlig tid. Kursen börjar kl 10.00 och fikat står dukat från kl 09.30.

Om du åker kollektivt finns det en bussförbindelse från Mjölby resecentrum till hållplats Stora Åby kyrka.

 

För frågor och anmälan, mejla till info@ullspinneriet.se

 

 

Välkommen!

Med hälsningar

Ulla-Karin Hellsten

Östergötlands Ullspinneri AB,

Åby Storeryd 1, 599 92 Ödeshög

Mail: info@ullspinneriet.se

tel. 0144-230 88, mobil 0706-230 988, www.ullspinneriet.se